Ask HILTIOpýtať saVzdelávať saOdborné články
Ask HILTI

ZAVASENIE TZB INŠTALÁCIÍ? ŽIADNY PROBLÉM!

Pridané  pred 3 mesiacmi

Služby prefabrikácie

prefabrikácia,montážne systémy,rýchlosť,spoľahlivosť

181

V tomto článku vám vysvetlíme, aký prínos a dopad môže mať využitie služieb prefabrikácie, keď riešite závesné systémy s Hilti, či už pre stranu investora alebo realizačné spoločnosti.
U väčšiny projektov je snaha vynaložiť čo najmenšie úsilie pri projektovaní a príprave týchto typov uloženia pre technické zariadenia budov a iné technológie (sekundárne podperné konštrukcie). Vďaka nášmu projekčnému tímu vám vieme pomôcť s technickým návrhom týchto uložení a vybrať tak vhodné inžinierske riešenia z pohľadu únosností, priestorového usporiadania, ceny a jednoduchosti montáže. Podporu poskytujeme pre projekty v BIM, Plant design alebo projekty spracovávané v 2D/3D.
V Hilti poznáme výzvy, ktorým stavebné projekty čelia - neúprosné termíny dokončenia, neustále zmeny, náklady na kvalifikovanú pracovnú silu a jej aktuálny nedostatok, riziká nehôd, plytvanie materiálom a náklady na dopravu. Pokiaľ zapojíte Hilti do procesu návrhu a výberu vhodného riešenia pre uloženie TZB a iných technológií, otvára sa zaujímavá možnosť, ako zrýchliť a zefektívniť montáž na stavbe, ktorou je PREFABRIKÁCIA montážnych systémov.
Krátke video s prínosmi služieb prefabrikácie nájdete TU:

https://www.youtube.com/watch?v=uj6wf0cl7us

ČO SI POD POJMOM PREFABRIKÁCIA MONTÁŽNYCH SYSTÉMOV PREDSTAVIŤ?




Prefabrikáciu nie je nutné chápať ako službu, ktorá je relevantná len pre BIM projekty. Naopak skúsenosť z posledných rokov ukazuje, že veľakrát stačí, keď sa zameriame len na určité typy podpier / trás, kde je vyššia opakovateľnosť a nehrozí vysoké riziko chýb pri nedostatočnej koordinácii na stavbe. Nie je nutné "prefabrikovať" všetky navrhnuté konštrukcie / závesy.


OBECNE NÁM PREFABRIKÁCIA KONŠTRUKCIÍ Z MONTÁŽNYCH SYSTÉMOV PRINÁŠA 5 HLAVNÝCH VÝHOD OPROTI "MONTÁŽI” AŽ NA STAVBE:



PRÍKLADOM VHODNÉHO VYUŽITIA HILTI SLUŽiEB prefabrikácie JE PROJEKT PRe ČESKÚ STROJÁRENSKÚ SPOLOČNOSŤ ZLKL S R. O., KTORÁ VZHĽADOM K EXPANZII, ROZŠIROVALA EXISTUJÚCE VÝROBNÉ PRIESTORY O NOVÉ HALY:

 
Technické oddelenie Hilti prispelo s návrhom riešenia uloženia rozvodov v podlažiach a zvodov k technológiám. Rýchlosť a jednoduchosť montáže bola pre investora dôležitým faktorom pri rozhodovaní. Vyššia opakovateľnosť navrhnutých združených závesov nám tak umožnila otvoriť možnosť prefabrikácie, predovšetkým predmontáže, kedy Hilti vytipovalo a odporučilo, ktoré zostavy sú pre toto riešenie najvhodnejšie. Tento projekt je rozdelený do niekoľko etáp a v priebehu nich mal investor a generálny dodávateľ možnosť poznať, ako veľký dopad môže prefabrikácia montážnych systémov mať.
 
S dosavadní spoluprací s Hilti jsme velmi spokojeni. Hlavním faktorem toho, že nás možnost prefabrikace od Hilti oslovila, je produktivita takového řešení – je zcela zřejmé, že v profesionálním dílenském prostředí dojde k prefabrikaci dílčích prvků zákonitě levněji, rychleji a kvalitněji než přímo na stavbě.

  • Ing. Ladislav Brázdil, jednatel ZLKL, s. r. o.  

 



Ukážky nabalených predmontovaných konštrukcií z jednej z etáp na projekte pre investora ZLKL, s. r. o.  



Ukážky z realizácie predmontovaných konštrukcií z jednej z etáp na projekte pre investora ZLKL, s. r. o.  

ZAPOJTE NÁS DO SVOJHO ĎALŠIEHO PROJEKTU.

 

Martin Lichý
BIM Project Manager

martin.lichy@hilti.com

421 903711211

 


Zatiaľ žiadne komentáre

Buďte prvý kto okomentuje tento článok!

Content is loading